Monday, April 11, 2011

Kami nak jajah tupong


Di atas adalah suasana ceramah Anwar di Kampung Pinang Jawa , Jalan Bunga Tanjung Sebentar tadi...
Seperti biasa topic biasa mengenai pucuk pimpinan negeri Sarawak dan pembangunan dimainkan...

Pempuan yang bertudung kuning tu exco atau menteri negeri Selangor iaitu Yb Roziah Ismail , dari mula ceramah beliau mengutuk pemerintahan Negeri Sarawak dan memuji cara pemerintahan negeri Selangor dan menurut  beliau Selangor FREE rasuah!

Beliau berjanji akan membawa keadah pemerintahan negeri Selangor ke Negeri Sarawak!!!!
 Tadi juga calon PKR Tupong Baharudin Mokshen telah dilantik mereka menjadi yb ADUN N6 Tupong dengan gelaran Datuk manakala Anwar dilantik menjadi PM...penin juak palak pikir , belum betanding gik...mungkin untuk memotivasi calon.? tak lak  risau saTapi yang merisaukan  adalah  :
MANIFESTO PRU 12 MEREKA LAGI MASIH TIDAK DILAKSANAKAN.(Kerajaan Negeri Selangor)
1)      Janji potongan cukai pintu sebanyak 20% untuk premis kediaman dan 10% untuk premis perniagaan.
2)      Elaun anak tadika RM 50 seorang sebulan.
3)       Elaun anak yang memasuki pusat asuhan kanak-kanak, RM 75 sebulan.
4)      Elaun khas ibu-ibu yang memilih untuk menjadi suri rumah sepenuh masa.
5)      Elaun khas ibu tunggal.
6)       Bantuan kewangan untuk anak muda ingin berkahwin.
7)      Bantuan geran untuk perniagaan.
8)      Memberi sewa percuma sekurang-kurangnya tiga bulan pertama di premis perniagaan milik kerajaan negeri.

   PENYELEWENGAN KEWANGAN YAYASAN SELANGOR.

1)      Perbelanjaan Majlis Sambutan Ulang Tahun Ke 40 Yayasan Selangor yang dimurkai oleh Sultan Selangor berjumlah RM800,000.
2)      Laporan audit yang terbaru  menunjukkan kos menyelenggara 9 buah bas dan 6 kereta Yayasan Selangor berjumlah RM6 juta.

Waduh waduh hancurlah Sarawak tiru ini!!!! belum cita pasir dahlah Sarawak banyak pasir 
membawa budaya pkr ke sarawak
3 comments:

  1. Apa kamu mahu bela Taib Mahmud,anak2nya, keluarga2nya yang sudah kayaraya. Belalah nasib2 anak2 rakyat Sarawak yang banyak masih ditakuk miskin, susah belajar, susah dapat biasiswa untuk belajar, bukan macam rakyat Sabah nak belajar senang2 kerajaan Negeri Sabah beri bantuan dan biasiswa kepada rakyatnya. Jadi berfikir2lah, timbang2lah, luruskan tekad niat yang baik untuk ubah kepimpinan Sarawak. Ingat Ketua Menteri Sarawak Pertama Datuk Tawi Seli orang Bangsa Iban, Ketua Menteri Sarawak Kedua Datuk Kalong Ningkan orang Bangsa Iban, Ketua Menteri Sarawak Ketiga Tun Datuk Abdul Rahman Yakub orang Bangsa Melanau, Ketua Menteri Sarawak Keempat/Sekarang Pehin Sri Abdul Taib Mahmud orang Bangsa Melanau, Jadi2 Jadi2 bila lagi2 giliran2 bangsa Melayu jadi Ketua Menteri Sarawak kerana bangsa Melayu pasti2lah akan membela semua bangsa bukan untuk dirinya sendiri. Sudah cukup2lah bangsa Melanau kunco2nya kaya raya dan rakyat Sarawak rata2nya masih miskin dan daif tolonglah buat perubahan wahai2 anak2 Sarawak bangkit2lah untuk berubah untuk kebenaran dan keadilan untuk semua bangsa dan rakyat Sarawak tercinta ini.

    ReplyDelete